HİZMETLERİMİZ

Hemodiyaliz

Böbreklerin görevleri arasında en önemlilerinden biri kanı süzerek sıvı ve mineral dengesini ayarlamaktır. Kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan hastalarda böbrekler bu önemli görevi yerine getiremediği için hemodiyaliz tedavisine ihtiyaç duyulmaktadır.

Hemodiyaliz tedavisi hasta kanının uygun damar erişim yolundan (Fistül-greft-kateter) diyaliz makinesi aracılığı ile çekilerek özel filtreden (diyalizör) geçirilme sırasında sıvı ve mineral dengesinin ayarlanması ve kanın hastaya geri verilmesi işlemidir.

Bu işlem 4 saat süre ile devam  etmekte olup haftada 3 defa uygulanmaktadır. Hastaların yaşam kalitesini yüksek tutmaları için beslenmelerine de dikkat etmeleri gerekmektedir. Tuz ve su tüketimi konusunda temkinli davranmaları, sebze ve meyve tüketiminde de dikkatli olmalıdırlar.

Diyaliz ve Tansiyon

Ülkemizde her 6 kişiden biri böbrek hastası olma riski taşımaktadır ve yaklaşık 4 milyon kişi kritik düzeyde böbrek hastasıdır. 

Tansiyon kelimesinin anlamı; atardamarların içindeki kan basıncını ifade eder. Bu basınç, kalbin kasılmasıyla kanın damarların içine pompalanması ve atardamarların esnekliğiyle bu basıncı dengelemesiyle oluşur.
Kalbimiz kasıldığı zaman, damar içindeki basınç en yüksek düzeye ulaşır. Bu basınca halk arasında ‘Büyük Tansiyon’ tıp dilinde ise ‘Sistolik Basınç’ adı verilir.
Kalbimizin gevşemesiyle, damarlarımızın içine pompalanan kanın durmasıyla birlikte devreye damarların elastikliği girer. Bu esnada oluşan düşük güçteki basınca ise ‘Küçük Tansiyon’ yani ‘Diastolik Tansiyon’ denir.

Kateter

Kliniklerimizde Santral Venöz kateter ile hemodiyaliz tedavisi gören hastalarımıza kateter bakım eğitimleri verilmektedir, ayrıca her seans öncesi kateter enfeksiyon yönünden değerlendirilmekte ve tedavi sonunda Kateter bakımları yapılmaktadır.
 

Kateter bakımları esnasında tek seanslık kişiye özel steril malzemeler kullanılmaktadır.  Ayrıca kateteri tıkanan veya çalışmayan hastalarımıza SGK anlaşmalı özel hastanelerde ücretsiz olarak kateter takılmaktadır.

Diyet Beslenme

Kliniklerimizde tam gün Diyetisyen çalışmaktadır. Hastalarımızın aylık rutin kan tahlil sonuçlarına göre düzenli kontrolleri yapılmakta ve hastalarımıza tahlil sonuçlarına göre özel beslenme hazırlamaktadır.
Ayrıca Konsültan Nefrolog, uzman Doktor ve Sorunmlu Doktorlarımızın talepleri doğrultusunda hastalarımıza özel beslenme eğitimleri verilmektedir.

Fistül

Hemodiyaliz Damar Erişim yollarından hasta için en uygun olanı AV Fistüllerdir. Ön kolda bulunan atardamar ile toplar damarın birbirine bağlanması süretiyle AVFistül ameliyatı gerçekleştirilir.
 

AV Fistülün olgunlaşması için en az 3 hafta süre gereklidir. Kliniklerimizde Arterio Venöz Fistül ile hemodiyaliz tedavisi gören hastalarımıza fistül bakım eğitimleri verilmektedir, Giriş çıkış esnasında tek seanslık kişiye özel steril malzemeler kullanılmaktadır.

Ayrıca her  kliniğimizde AV Fistül açılması gereken hastalarımıza  AV Fistül cerrahisi konusunda uzmanlaşmış cerrahlar tarafından ameliyatları ücretsiz olarak yaptırılmaktadır.